Această pagină este destinată ajutorării utilizatorilor site-ului www.maramuresmulticultural.ro. Pagina curentă prezintă informatii strict necesare celor care au cunostinte reduse de utilizare a calculatorului. In continuare vom prezenta citeva notiuni necesare utilizării Internetului.

   Prima notiune pe care trebuie sa-o cunoasca o persoana care acceseaza un site web este aceea că aplicatia folosita pentru accesarea Internetului poarta numele de browser. Browser-ul (cunoscut si sub numele de browser Internet, browser Web sau navigator Web) este programul client folosit pentru a avea acces la serviciul World Wide Web (www). Browser-ul permite afişarea informaţiilor sub formă de text, grafică, video, audio precum şi a altor tipuri de informaţii aflate pe o pagină din WWW (World Wide Web).

   Exemple de browsere:

• Microsoft Internet Explorer - creat de Microsoft şi inclus ca program utilitar în sistemul de operare Windows. Deţine primul loc (aproximativ 65%) în topul celor mai utilizate browsere;

• Mozilla Firefox - dezvoltat de Fundaţia Mozilla este considerat al doilea browser ca număr de utilizatori, fiind folosit de aproximativ 25 % din utilizatorii internetului;

• Google Chrome - este un browser produs de către Google utilizat de aproximativ 4% dintre utilizatori.

• Apple Safari – este un navigator produs de firma Apple pentru propriul sistem de operare Mac OS X dar poate fi utilizat şi pe platforma MS Windows. Numărul de utilizatori este în jurul procentului de 4%.

• Opera - dezvoltat de Opera Software în Oslo, Norvegia.

   Inregistrarea utilizatorilor in site se face doar cu acordul administratorului site-ului, acesta rezervandu-si dreptul de a elimina evenimente care au caracter comercial.