ART FESTIVAL REYKJAVIK


Festivalul de Arta Reykjavík marchează inceputul verii, cu o sărbătoare de zece zile in care artiști deosebiti vin pentru plăcerea dumneavoastră. Unii dintre cei mai distinsi artiști din lume, au venit în Islanda în timpul Festivalului, iar Vladimir Ashkenazy este unul dintre fondatorii săi și președinte de onoare. Printre cei care au venit în Reykjavík în timpul Festivalului amintim pe Kiri Te Kanawa, Buika, Brian Ferry, Ulrich Eisenlohr, Ballet San Francisco, Jonas Kaufman și nenumărati altii.


REYKJAVIK JAZZ FESTIVAL


Reykjavík Jazz Festival care are loc în luna august a câștigat prestigiu pe scena jazz-ului internațional iar pe scena lui canta atit muzicieni de jazz din Islanda cat si muzicieni internațional de jazz. Genul de muzica Jazz se bucura de stima și interes în țările nordice. Reykjavík Jazz Festival a reconectat muzicieni islandezi cu colegii lor din Scandinavia, Franța, Germania, Austria și SUA.


ISLANDA Airwaves


Islanda Airwaves este un festival anual de muzica noua, islandeză. Acest festival atrage profesioniști, jurnalisti din muzică precum și fani la Reykjavík în fiecare an. Este organizat in al treilea week-end, în octombrie și putem să spunem că in aceasta perioada există muzică peste tot. Yoko Ono, Robyn, Everything Everything, Bombay Bicycle Club, FM Belfast, Soley, Bjork și Olof Arnalds sunt printre artistii care au participat pe scena din Reykjavík în timpul acelor zile din octombrie.


REYKJAVIK FASHION FESTIVAL


REYKJAVIK FESTIVAL DE FILM


Festivalul Internațional de Film Reykjavík (Riff) este un festival anual de film internațional. O sărbătoare de unsprezece zile in care filmele cele mai creative și interesante sunt prezentate. La fiecare festival o serie de premii sunt acordate. De atribuire se ocupa  un juriu internațional. Federația Internațională a Criticilor de Film FIPRESCI au trimis un juriu la RIFF din 2006 în scopul selectării artistului cel mai bun. Festivalul anual este de asemenea onorat să primească oaspeți, cum ar fi Milos Foreman, Peter Greenaway, Jim Jarmusch, Costa-Gavras și Aki Kaurismäki.


MANCARE SI DISTRACTIE


Mancare și distracție, Reykjavík food festival înviorează lunile de iarnă pentru vizitatori și localnici deopotrivă. Bucătari gourmet din întreaga lume se adună în Reykjavik în februarie și martie, pentru un concurs in care se folosesc doar ingrediente islandeze în modul cel mai inovator și apetisant posibil. Oaspeții se înghesuie sa incerce mancarile iar câștigătorul în fiecare an, este felicitat pentru realizarile sale.


REYKJAVIK CULTURE NIGHT


Reykjavik Noaptea Culturală a avut loc pentru prima dată în 1996 și a încântat atât de mult localnicii incat a devenit un eveniment anual de atunci. Mii de oameni ies in stradă și se plimba prin zona centrală a orașului în care au loc evenimente și spectacole. Toate magazinele de muzică stau deschise, oferind live, spectacole de teatru sau display-uri de arta. Muzee, galerii și alte instituții culturale își deschid porțile pentru a permite oaspeților să se bucure de expoziții.

 

(Sursa: http://www.meetinreykjavik.is/ourservices/eventsconcertsexhibition )